Menu

112

Man zwaargewond  in trappenhuis aangetroffen 

Hilversum, 04-02-2018

Meer info


Auto tegen boom in Soest

Soest, 02-02-2018

Meer info


Ongeval auto – bromscooter

Hilversum, 01-02-2018

Meer info


Twee traumaheli`s bij woningbrand in Hilversum 

Hilversum, 31-01-2018

Meer info


 Auto belandt op kop bij ongeval

Nederhorst den Berg, 30-01-2018

Meer info


Traumaheli op vliegveld Hilversum om te tanken

Hilversum, 29-01-2018

Meer info


Grote brand Kapelstraat Bussum

Bussum, 22-01-2018

Meer info


Zware storm treft Bussum

Bussum, 18-01-2018

Meer info


Keukenbrand Burgemeester S`Jacoblaan Bussum

Bussum, 18-01-2018

Meer info


Man (86) rijdt met scootmobiel door raam van 1e verdieping verzorgingshuis.

Naarden, 09-01-2018

Meer info

 


Zolderbrand Eemnesserweg Hilversum

 

Hilversum, 06-01-2018

Meer foto`s


Dakpanelen losgeraakt watertoren in Bussum

 

Bussum , 03-01-2018

Meer info


 Auto op zijn dak in Hilversum

 

Hilversum, 02-01-2018

Meer info


Day After brand Neuweg Hilversum

Hilversum, 02-01-2018

Meer info


 Brandjes en vreugdevuren na jaarswisseling in Hilversum

 

Hilversum, 01-01-2018

Meer info


 Woningbrand door vuurwerk

 

Hilversum, 31-12-2017

Meer info


Ongeval auto/fiets op gevaarlijke kruising nabij station Hilversum

 

Hilversum, 28-11-2017

 

 

 

 

Hilversum, 24-11-2017

Stroomstoring door brand in transformatorhuis

Vanmorgen werden hulpdiensten gewaarschuwd over rookontwikkeling in transformatorhuis op de Zeedijk. Door de stroomstoring zitten 154 woningen in de omgeving zonder stroom. Het transformatorhuis staat tegenover de Action. Brandweer heeft uit voorzorg de hoogwerker opgeroepen, maar is echter niet ingezet. Een deel van centrum Hilversum (winkels) zitten zonder stroom. Ook radio 2 en 5 , gelegen aan de `s Gravelandseweg hebben korte tijd niet kunnen uitzenden. Liander handelt het verder af.

 

 

 

Hilversum, 23-11-2017

Aanrijding fiets – personenauto

Op de kruising Groest – Prins Bernardstraat vond vanavond rond 22:30 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en personenauto. De fietser is met onbekend letsel vervoerd naar ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft plaatsgevonden is onbekend.

 

 

Hilversum, 23-11-2017

Onwelwording leidt tot ongeval Diependaalselaan

Donderdagochtend werden er meerdere voertuigen opgeroepen voor een ongeval op de Diependaalselaan.  Een diepvrieswagen kwam in aanrijding met een personenauto. De chauffeur van de diepvrieswagen is onwel geworden en heeft eerst twee bomen geschampt en verderop over de middenberm gereden en vervolgens tot stilstand gekomen tegen de betonnen muur. Hierbij heeft hij de tegemoetkomende personenauto geraakt. De chauffeur van de diepvrieswagen is voor verder onderzoek naar ziekenhuis vervoert. De bestuurster van de personenauto is met de schrik vrijgekomen. Beide voertuigen hebben aanzienlijke schade opgelopen. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) onderzoekt de oorzaak van ongeval.

 

 

Hilversum, 22-11-2017

Vrouw onwel en valt van fiets, traumaheli opgeroepen

Woensdagavond rond 21:45 uur is er een vrouw ernstig gewond geraakt op de Johan de Witstraat. Zij is onwel geworden op de fiets. Hierbij is de Traumaheli uit Amsterdam opgeroepen om medische bijstand te verlenen. De vrouw is met onbekend letsel naar ziekenhuis vervoerd. De traumaheli (LL 1) landde bij de Zuiderbegraafplaats.

 

 

Hilversum, 20-11-2017

30 woningen ontruimt na gaslek

Rond 10:10 uur kwam er een melding over een gaslek op de Olivier van Noortstraat in Hilversum. Al snel werd er opgeschaald naar (Middel), waardoor er meerdere voertuigen werden opgeroepen. Na 10 minuten werd er “GRIP1″afgekondigd. Dit houdt in dat er woningen ontruimd moeten worden. Een groot gebied om de lek werd afgesloten. Er gaan verschillende verhalen de ronde over de oorzaak van het lek. Zo vertelde buurtbewoners dat er geen graafwerkzaamheden waren in de straat en later werd er verteld dat ze bezig waren met werkzaamheden aan het riool. Ook is er naar buiten gekomen dat het om eerdere graafwerkzaamheden zou kunnen gaan. Liander heeft het gaslek gedicht en rond 12:30 uur is het vrijgegeven.

 

 

 

Bussum, 19-11-2017

Kop Staart botsing met letsel

Rond 12:00 vond er er kop / staart botsing plaats op de kruising Naarderstraat / Bussumergrindweg.  Het ongeval gebeurde ter hoogte van de niet werkende stoplichten.  De passagier (vrouw) van de voorste auto is met nekletsel vervoert naar ziekenhuis voor verder onderzoek. De schade aan beide auto`s is groot.

 

 

 

Bussum, 13-11-2017

Woningbrand in woonzorgcentrum de Zandzee

Omstreeks 9:50 uur kwam er een melding binnen bij 112 over een woningbrand aan de Iepenlaan te Bussum. Daar het om een woonzorgcentrum gaat, werden er meerder voertuigen van de brandweer opgeroepen.Door het snel handelen van hulpdiensten kon erger worden voorkomen. Er bleek een pannetje op het vuur te hebben gestaan waar veel rookontwikkeling vanaf kwam. De woning is door de brandweer geventileerd. Eén persoon is behandeld in de ambulance, betrof een medewerker van zorgcentrum. Na controle kon ze weer terug.

Foto`s @Marianne

 

Hilversum, 01-11-2017

Mogelijk explosieven gevonden na vondst van dode man

Vanmorgen is er een stoffelijk overschot gevonden van een man in de woning aan de Oosterengweg in Hilversum. Hulpdiensten zijn de gehele ochtend druk bezig geweest met onderzoek.  Het werd al snel duidelijk dat het om zelfmoord ging , maar het vermoedde was dat er explosieve in de woning aanwezig waren. De Explosieve Opruimings Dienst (EOD) werd opgeroepen. Er werd hierdoor al snel opgeschaald naar GRIP 1 en dat houd in dat de buurt word afgezet en de omliggende woningen worden ontruimd. Gekleed in een beschermingspak (bommenpak) ging de EOD de woning in. Na terugkomst van controle op explosieve zijn er meerdere personen het pand ingegaan voor verder onderzoek. Na het onderzoek liepen twee mannen van de EOD met een munitiekistje naar de woning. Wat men heeft gevonden is niet duidelijk.

De Amaliatunnel werd afgesloten voor alle verkeer wat vanaf de A27 kwam en omgeleid via de A1. Hilversum heeft lange tijd veel hinder gehad door deze omleiding.

 

 

Hilversum, 20-10-2017

Voetganger aangereden op zebrapad

Vrijdagavond omstreeks 19.30 uur is een voetganger aangereden door een scooter. Dit gebeurde op een zebrapad op de Jan van de Heijdenstraat thv de Radiostraat. Het zebrapad ligt vlak na een flauwe bocht, maar is wel goed te zien. De voetganger is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Ook de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is op de hoogte gebracht van dit ongeval.

Bussum, 19-10-2017

Brand in dak ontstaan door werkzaamheden

 

Aan het einde van de middag werd Brandweer Bussum opgeroepen voor een dakbrand aan de Nieuwe Hilversumseweg te Bussum.  De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen.  De oorzaak van de brand zijn gekomen door werkzaamheden.

 

Hilversum, 18-10-2017

Fietser aangereden door personenauto

Op de Trompenbergerweg is aan het einde van de ochtend een fietser aangereden door een personenauto. De fietser, een jonge man, kwam bekneld te zitten onder de auto. Hulpdiensten kwamen ter plaatste om de man te bevrijden. De man was nog aanspreekbaar. Een opgeroepen traumaheli werd afgemeld. De oorzaak van het ongeval is niet bekend, wel waren er in de bocht van de weg werkzaamheden, waardoor de fietser uit moest wijken.

Foto’s ©Marianne

 

Laren, 26-09-2017

Traumaheli ingezet voor ongeval binnenshuis

Vanmiddag rond 14:30 uur werden hulpdiensten opgeroepen voor een incident binnenshuis. Bleek te gaan om een persoon die van de trap zou zijn gevallen. Hierdoor is veel materiaal opgeroepen waaronder de Traumaheli uit Amsterdam. De heli stond bij het voormalig Ziekenhuis St.Jan aan de Eemnesserweg tegenover een net uitgaande school. De kinderen haastte zich naar de overkant om naar de Traumaheli te gaan. De pilote “Amanda” liet de kinderen om de heli heen lopen en beantwoordde velen vragen.

 

Hilversum, 17-09-2017

Aanrijding auto – scooter J.van Campenlaan

Zondagmiddag rond 14:00 uur vond er een ongeval plaats tussen een personenauto en scooter. De bestuurster van de personenauto kwam vanuit een uitrit en zag de aankomende scooterrijder over het hoofd. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De scooterrijder is zelfstandig de ambulance in gelopen voor controle. Zowel de scooter als de auto hadden schade opgelopen. Een deel van de J.van Campenlaan is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

 

Hilversum, 16-09-2017

Fietser aangereden op het Melkpad

Een oudere man is vanmorgen ten val gekomen na een aanrijding met een personenauto. Gelukkig bleek het mee te vallen, maar is toch met lichte verwondingen meegenomen met de ambulancedienst. De personenauto heeft lichte schade opgelopen, maar kon zijn weg vervolgen. Door het ongeval moest het overige verkeer worden omgeleid via het fietspad.

 

Hilversum, 30-08-2017

Scooterrijdster gewond na ongeval

Op de J.van Campenlaan is er rond 17:30 uur een scooterrijdster in aanraking gekomen met een auto en daarbij is ze hard gevallen. Beide reden naast elkaar op de J.van Campenlaan en op onbekende oorzaak hebben zij elkaar geraakt. De gewonde scooterrijdster is met onbekend letsel naar ziekenhuis vervoerd.

 

Hilversum, 26-08-2017

Vlam in de pan aan de Kupstraat

Heden middag ,15:35 uur werd er melding gemaakt over een brand aan de Kupstraat in Hilversum. Daar het om een flat gaat waren er meerdere politiewagens en brandweerwagens aanwezig. Ook de hoogwerker was ter plaatse, maar kon al snel terug. Door het snel handelen van Politie en brandweer kon erger voorkomen. In de keuken heeft een pan vlam gevat. De woning is door de brandweer geventileerd door ramen open te zetten.

 

 

Hilversum, 24-08-2017

Gaslek aan de J.van Campenlaan

Om 15:00 uur kwam er een melding binnen dat er in flatgebouw een gas lekkage zou zijn. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Al snel werd er GRIP 1 afgekondigd en dat betekend dat er meer hulpdiensten worden opgeroepen. Alle bewoners van de flat moesten het pand verlaten ,ontruiming en de straat werd afgezet. De brandweer heeft het lek in de gasleiding snel kunnen dichten die ontstaan was door graafwerkzaamheden. Liander is opgeroepen en heeft de werkzaamheden voortgezet

Met dank aan Marianne

 

Nederhorst den Berg, 24-08-2017

Rond middaguur,11:45 uur, haastte hulpdiensten zich naar een bedrijf aan de Machineweg te Nederhorst den Berg. Ook werd de traumaheli ingezet. Bleek later dat het om een reanimatie ging.

Met dank aan Marianne

Hilversum, 18-08-2017

Mobile Intensive Care Unit ( MICU)

Rond het middaguur heeft een speciaal ingerichte ambulance een patiënt opgehaald bij Ter Gooi Ziekenhuis. Deze ambulance is bedoelt om ic patiënten te vervoeren naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Met dank aan Marianne voor het doorsturen van de foto`s.

 

Hilversum, 17-08-2017

Korte gijzeling bij NPO op Mediapark                  

Vanmorgen is er op het Mediapark in Hilversum enige tijd een vrouw gegijzeld geweest in het NPO gebouw. Een arrestatieteam is ter plaatste gekomen en heeft de man na ongeveer anderhalf uur kunnen arresteren. De man is door de politie afgevoerd. Voor zover bekend is de vrouw er zonder lichamelijke verwondingen afgekomen. Maar de geestelijke schade zal des te groter zijn.

Naarden, 11-08-2017

Woningbrand Westwalstraat  Naarden

 

Vrijdagavond 20:08 uur moest de brandweer uitrukken voor een keukenbrand in Naarden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden erger voorkomen.

 

Hilversum, 31-07-2017

Motorrijder mist rotonde en komt ten val

Maandagavond rond 21:20 uur heeft een motorrijder de rotonde op de Jan van der Heijdenstraat-Larenseweg totaal gemist. Hij reed rechtdoor en kwam midden op de beplante rotonde tot stilstand. Hierbij heeft hij een bord op de rotonde geraakt. De motorrijder is hierbij gewond geraakt. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ook de Traumaheli werd opgeroepen, maar werd al snel weer afgemeld. De motorrijder is met onbekend letsel naar ziekenhuis vervoerd.

 

Hilversum, 31-07-2017

Melding stank/gaslucht

Maandagmiddag rond 14.00 uur kwam bij de brandweer Hilversum een melding van stank/gaslucht op de Ten Boomstraat. Brandweer en Liander kwamen snel ter plaatse. De bewoners van het betreffende portiek moesten direct naar buiten. De voordeur van het pand moet door de brandweer worden geopend met de algemene sleutel. In het pand was niemand aanwezig. Brandweer en Liander hebben onderzoek verricht. Of er iets in de woning is aangetroffen is niet bekend.

Foto’s: ©Marianne

https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/enkele-flatwoningen-hilversum-ontruimd-wegens-vermeend-gaslek

 

Bussum, 30-07-2017

Brandmelding bij Supermarkt Deen

Vanmiddag rond 13:00 uur kwam er een 112 melding over brand in supermarkt aan de Laarderweg in Bussum. De SIV (14-1231) en de (14-1261) van Bussum waren  snel ter plaatse. Even later arriveerde de hoogwerker (14-2151) van Hilversum. Inmiddels was de supermarkt ontruimd en de brandweer ging op zoek naar de brand. Er kwam rook uit het plafond. Brandweer onderzoekt de oorzaak.

 

Kortenhoef, 15-07-2017

Aanrijding motor en fietser.

Vanmiddag rond 16:00 uur heeft er een ongeval plaats gevonden op de N201, kruising Vreelandseweg – Kortenhoefsedijk. Een fietser die wilde oversteken werd aangereden door een motorfiets. Beide bestuurders belandde in de middenberm. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, zelfs de waterpolitie was aanwezig. Zij waren in de buurt. Ook werd de Traumaheli opgeroepen, maar deze bleek gelukkig niet nodig te zijn geweest. Het verkeer richting Hilversum was gestremd en werd omgeleid via de Kortenhoefsedijk.

 

Bussum, 09-07-2017

Kleine heidebrand Struikheiweg

Rond 20:53 uur werd 112 gebeld dat er een heidebrand is op de Struikheiweg te Bussum. De SIV van Bussum was snel ter plaatse en heeft de kleine heide brand geblust.

 

 

Bussum, 02-07-2017

Wietafval gevonden na blussen autobrand.

Zondagavond rond 20.35 uur kwam er bij de brandweer van Bussum een melding binnen van een autobrand op de Brinklaan. Op de parkeerplaats naast de Scapino bleek een Ford Transit vol te staan met rook. Portieren werden geopend en een zwarte rook kwam naar buiten. Daarna werd onder de motorkap gekeken, maar daar bleek niets aan de hand.

De achterdeuren werden opengemaakt en daar lag o.a afval  flink te smeulen. Onder het afval ook een vuilniszak met wietafval. Ook een plastic zak met een wegwerp bbq kwam uit de auto. Misschien was dat wel de veroorzaker. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

 

 

Hilversum, 30-06-2017

Brandgerucht Erfgooiersstraat verliep anders dan verwacht

Vrijdagochtend om 11:30 uur kwam er een melding binnen over brandgerucht op de Erfgooiersstraat. Brandweer van Hilversum en Bussum waren snel ter plaatse. Ook de hoogwerker van Hilversum werd opgeroepen voor eventueel bijstand. De brandweer heeft onderzoek verricht en kon de brand niet vinden. Na onderzoek zijn de wagens huiswaarts gegaan. Het duurde niet lang of er kwamen drie politiewagens aan met geluidssignalen, er bleek een woordenwisseling te zijn ontstaan tussen twee bewoners. Kort daarna kwamen twee brandweerwagens weer terug en gingen wederom naar binnen voor onderzoek en troffen geen brandhaard aan. Na vertrek van brandweer is de politie nog enige tijd aanwezig geweest. Vermoedelijk ging de woordenwisseling over een bbq op balkon. Het is niet de eerste keer dat er woorden zijn gevallen tussen bewoners.

 

 

Hilversum, 29-06-2017

Auto brand volledig uit in parkeergarage Mediapark

Donderdagavond rond 20:15 uur werd er een melding gedaan over een autobrand in de parkeergarage op het Mediapark. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en zagen een dikke zwarte rook uit de ondergelegen parkeergarage komen. Met zuurstofflessen om zijn ze door de zwarte rook getrokken om de auto te blussen. De omgeving werd afgesloten en personeel van de omliggende gebouwen werden gewaarschuwd of hun auto daar geparkeerd stond. Nadat de ergste rook weggetrokken was mochten de personeelsleden hun auto uit de garage rijden. De auto is geheel uitgebrand.

 

 

Hilversum, 27-06-2017

Fietser zwaargewond na aanrijding

Dinsdagochtend rond 9.45 uur is een fietser zwaargewond geraakt op de Naarderweg in Hilversum. Hulpdiensten waren snel ter plaatse waaronder de Traumaheli uit Amsterdam. Waarschijnlijk is de fietser bij het oversteken geschept door een aankomende auto. Het is een 80 kilometer weg, dus de klap was hard. De fietser is tientallen meters verderop hard op het wegdek terecht gekomen. De fiets lag nog enkele meters verderop. De ambulance is met de trauma-arts vertrokken naar het AMC. De politie (VOA) doet onderzoek naar ongeval.

 

 

Hilversum, 20-06-2017

Mogelijke poging plofkraak, blusinstallatie gaat af bij Rabobank

Dinsdagavond rond 20.00 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een blusinstallatie op de Stephensonlaan 42a in Hilversum. Vermoedelijk was er een poging inbraak/plofkraak gedaan bij de geldautomaat van de Rabobank, waardoor de blusinstallatie werd geactiveerd. De brandweer heeft enige tijd nodig gehad om het alarm uit te zetten. Gelukkig was er geen brand en verder geen schade. Wel heeft er nog een politieheli rondgevlogen, maar er is niets of niemand aangetroffen in de omgeving.

Loosdrecht, 16-06-2017

Bouwvakker gewond na val van hoogte

Aan de Oud Loosdrechtseweg is een bouwvakker gevallen van hoogte. Hulpdiensten waren snel ter plaatse waaronder de Lifeliner uit Amsterdam om assistentie te verlenen. De crue van de lifeliner werd al snel opgeroepen voor een nieuwe inzet in Almere. De ambulance is met spoed vertrokken richting Amsterdam. Oorzaak van ongeval niet bekend.

 

 

Hilversum, 02-06-2017

Traumaheli geland op hei

 

Bussum, 01-06-2017

Kind aangereden door motorfiets.

Op de Generaal de la Reijlaan heeft vanmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een motorrijder en een spelend kind. Het kind stond aan de weg en stak plotseling over, de motorrijder heeft alles geprobeerd om kind te vermijden, maar helaas toch het kind geraakt.  Het kind viel en is even buiten westen geweest en hierdoor werd ook de traumahelicopter uit Amsterdam opgeroepen. Deze werd later gecanceld. De motorrijder is vreselijk geschrokken van het ongeval en had enige tijd nodig om van de schrik te bekomen. De motorrijder is opgevangen door de Poltie en Ambulancepersoneel. Het kind is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X