Menu

Grote heidebrand op de Laapersheide Hilversum

Hilversum, 08-04-2019

UPDATE: 09-04-2019

Getuigen gezocht i.v.m het onderzoek naar de Laapersheidebrand in Hilversum.

De grote brand die gisteravond woedde op de Laapersheide in Hilversum en ruim 6 hectare heode verwoestte, is mogelijk het gevolg van brandstichting. Daarom is de politie een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De brand is vermoedelijk ontstaan tussen 18.30 en 18.45 uur. Getuigen zeggen rond die tijd een aantal harde knallen te hebben gehoord, mogelijk vuurwerk. Ook hebben getuigen vier jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud op de Laapersheide zien lopen.

De politie is daarom opzoek naar de vier jongens. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn. Ook zoekt de politie naar andere getuigen die rond 18.30 a 18.45 uur op de Laapersheide waren. Hun wordt gevraagd zich te melden bij de politie Hilversum. Via 0900-8844 

Begin van de avond is er brand uitgebroken op de Laapersheide in Hilversum. Door de wind verspreidde het vuur zeer snel. Hierdoor ontstonden er 4 brandhaarden. Brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen om bijstand te verlenen. Brandweer uit veiligheidsregio Utrecht waren ook ter plaatse. Totaal waren er zo’n tien bluswagens bezig om het vuur in te sluiten. Er is ruim 6 Hectare heide verloren gegaan. Treinverkeer heeft enige tijd veel hinder gehad van de rook en van mensen die het spoor over staken. 

X