Menu

Biografie

Mijn naam is Peter Veerman, geboren in Naarden en inmiddels behorende bij de groep 50+ers. Van jongs af aan al interesse gehad in de fotografie. Mijn eerste kleinbeeldcamera kocht ik rond mijn 20ste. Van alles werd op de foto gezet, nog met de ouderwetse fotorolletjes. Na een aantal jaren brak het digitale tijdperk door, ik kocht ook een digitale camera. Veel makkelijker, je kon blijven schieten, mislukte foto`s kon je weggooien.

En zo ging het jaren door. Maar echt fotograferen begon eigenlijk pas 10 jaar geleden. Ik ontmoette mijn huidige vrouw en zij is vliegtuigspotter. Dat vond ik ook wel heel erg interessant en al gauw begon de hobby “uit de hand ” te lopen. Elk vliegtuig werd van alle kanten op de plaat gelegd. Leerde andere vliegtuigspotters kennen die ook heel veel van fotografie af wisten. Zo leerde ik er ook heel veel bij.

In deze tijd kwam ik in aanraking met een digitale krant (Dichtbij.nl). Zij waren op zoek naar een evenementenfotograaf. Daar heb ik toen gereageerd en sindsdien krijg ik regelmatig opdrachten, waarbij mijn voorkeur vooral ligt bij muziek-en sportevenementen. Helaas is Dichtbij in deze regio gestopt, maar de contacten die ik in deze tijd heb gekregen, zijn en blijven er.Sinds kort ook actief als 112 fotograaf voor een persbureau.

Af en toe een cursus, vaak gewoon thuis via internet. Zo blijf je bijleren. Inmiddels hard aan het sparen voor een nieuwe camera, want ja een camera die veel gebruikt word, slijt natuurlijk. Ik hoop deze hobby nog vele jaren te kunnen uitoefenen en wie weet uit te breidden, in welke richting dan ook. Ik wil graag bij blijven leren, en heb ook veel plezier in deze hobby.

Vriendelijke groet,

Peter

X