Demonstratie Hilversum “Stop de Lockdown” vroegtijdig beëindigd

Hilversum, 10-01-2021

Zo’n 300 demonstranten zijn afgekomen om te komen demonstreren op markt terrein van Hilversum. Vooraf had de organisatie, die in handen was van Tinus Koops van Nederland in Opstand een goed gesprek gehad met de Burgermeester van Hilversum, Dhr. P.Broertjes. Afgesproken was dat de onderlinge afstand van 1.5 meter aangehouden moest worden. Zo werden er op het marktterrein cirkels getekend die op afstand van 1.5 meter stonden. Hier konden de demonstranten in staan.

Er kwamen meerdere sprekers aan bod en er was live muziek. Alles verliep zoals het hoorde te zijn, maar er moest wel meerdere keren gevraagd worden door Tinus Koops om de letten op de afstand.
Even voor half vier kwam Tinus weer op het podium met bericht van, als we ons niet aan de 1.5 meter kunnen houden , dan moeten stoppen. Echter na veel protesten van de demonstranten werd rond half 4 de demonstratie beëindigd. Langzaam liep het marktterrein leeg zonder problemen. De politie en ME stonden klaar voor als het uit de hand zou lopen.

De politie greep alleen in bij een groep jongeren die vuurwerk afstaken. Er is niemand gearresteerd.

 

This function has been disabled for Peter Veerman Fotografie.