Hilversum, 28-05-2021

Ruim 100 boze kermisexploitanten demonstreerde vanmorgen op het marktterrein. De demonstratie begon rond 11:00 uur en zal tot 13:00 uur gaan duren.

Al een jaar kunnen de exploitanten niet werken vanwege de coronacrisis. Ze missen hierdoor inkomsten en krijgen geen coronasteun. Ze zijn afhankelijk van kleine uitkering.

Nu we langzaam aan terug gaan naar het normale leven , horen de exploitanten maar niets wanneer zij weer mogen werken. Eerst zaten ze in cat. 3, waar ook de cafe’s en restaurant zitten, Al snel werden ze naar cat. 4 gezet omdat ze onder de evenementen zouden vallen. Daar zijn de exploitanten het totaal niet mee eens. Eerst konden ze in juni weer aan de gang, mits mogelijk en nu word het weer eind juni.

Inmiddels zijn de terrassen open en binnenkort volgen er nog meer, o.a pretparken, museas etc. Waarom zij wel en wij niet.

Een spreekster zei vanmorgen: als wij vanavond niet genoemd worden tijdens de persconferentie dan worden de acties harder. Dan gaan we met het tienvoudige wat hier staat naar het Malieveld in Den Haag.

[envira-gallery id=”36682″]

This function has been disabled for Peter Veerman Fotografie.